Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadzają nowe menu. Pojawiły się w nim rozmaite propozycje kulinarne, w tym placki Macieja z wędzonym łososiem bądź po chłopsku, nowe steki z polskiej wołowiny czy grzanki bacy. Do głównej karty dań włączona została również niecka chłopska składająca się ze specjałów kuchni polskiej. Równocześnie rozszerzony został wybór dodatków i sosów, zaś cała oferta została skonstruowana w taki sposób, by klienci mogli dobierać je wedle uznania. Nowe menu dostępne jest w lokalach Chłopskie Jadło w Warszawie, Krakowie i Głogoczowie, Luboniu oraz w Bielsku-Białej. 

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, powiększyła się o kolejny lokal.  Znajduje się on w nowoczesnym centrum handlowym Tarasy Zamkowe w Lublinie. Najnowszy Sphinx jest drugą restauracją tej sieci na Lubelszczyźnie. Prowadzony jest w systemie operatorskim.

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, otworzyła nowy lokal w nadmorskiej Jastarni. Mieści się on w bezpośrednim sąsiedztwie molo przy ul. Nad Zatoką 2. Nowy Sphinx jest restauracją sezonową i działa w systemie operatorskim. Co więcej, oprócz lokalu w Jastarni, spółka niedawno uruchomiła również restaurację Sphinx w Krakowie na Rynku Głównym 25. Jest to już dziewiąty lokal pod tym szyldem w stolicy Małopolski i jej pobliżu.

Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, prezentują nową wkładkę do menu z cyklu „Szef kuchni poleca” z kulinarnymi propozycjami na lato. Pojawiło się w niej pięć dań przygotowanych w oparciu o sezonowe produkty – chłodnik, młoda kapusta, pierś z gęsi, sałata z łososiem i gulasz z cielęciny. Z najnowszej oferty można skorzystać do 1 sierpnia br. we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło.

Sfinks Polska – spółka zarządzająca największą w Polsce siecią restauracji typu casual dining Sphinx oraz sieciami WOOK i Chłopskie Jadło – zawarła umowę intencyjną na przejęcie spółki Da Grasso, zarządzającej największą w kraju siecią pizzerii. Pod tą marką prowadzonych jest obecnie ponad 170 lokali. Strony zamierzają zakończyć negocjacje do 14 lipca br. Zawarcie umowy ostatecznej zbycia udziałów Da Grasso na rzecz Sfinksa miałoby nastąpić do 31 marca 2016 roku. Wartość transakcji ustalono na 55 mln zł.

Decyzją Rady nadzorczej Sfinks Polska – spółki zarządzającej sieciami restauracji Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło – w zarządzie zasiądą dwaj nowi wiceprezesi: Tomasz Gryn i Jacek Kuś. Tym samym zarząd Sfinks Polska będzie działał w składzie pięcioosobowym. Funkcję prezesa pełnić będzie nadal Sylwester Cacek, równocześnie wiceprezesami pozostają Dorota Cacek i Sławomir Pawłowski.

Wyborne soczyste steki w atrakcyjnych cenach czekają w restauracjach Sphinx na uczestników programu Sphinx Student Club. Z oferty „Zalicz Steka w Sphinxie” skorzystać można od poniedziałku do piątku do godziny 17:00. Obowiązuje ona do 28 sierpnia br.

Sfinks Polska, do której należą sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, po raz kolejny wybrała Eurocash S.A. na dystrybutora produktów do restauracji. Umowa obowiązuje od 1 czerwca br. i została podpisana na okres 5 lat, z możliwością jej przedłużenia na kolejne 3 lata. Szacunkowa wartość obrotów z Eurocash wyniesie 272 mln zł.